Şubelerimiz
İşiniz
İşletmemde gıda ürünleri var
İşletmemde gıda ürünleri yok
Neden Rentokil
444 3 554 nolu telefondan bizi arayın veya bize ulaşın
Türkiye genelinde sinekler mevsimsel olarak evlerde ve işyerlerinde bulunabilir.
Bazı türler diğerlerine göre daha sık görülür ve doğal yaşam alanları ve yaşam döngülerine uygun olarak farklı çevrelerde yaşamayı seçerler.
Farklı sinek türlerinin boyutu, alışkanlıkları, mevsimsellik ve yaşam döngüsü hakkında bilgi sahibi olduğumuz için , etkili önleme ve sinek kontrol metotları kullanarak için yardımcı olabiliriz.
GERÇEK: Yetişkin karasinekler ortalama olarak 30 gün yaşarlar. Pupa, larva, yumurta ve erginden oluşan dört aşamalı döngüden geçerler.
(Musca autumnalis)
Güz sinekleri atları ve büyükbaş hayvanların yüzünde ve genellikle göz çevresinde görülür.
Hayvanlar üzerinde yaşayan, burun mukus, tükürük ve gözyaşı ile gelen proteini alırlar. Sineklerin kendi ağız parçaları üzerinde mikroskobik dişleri vardır.
Geceleri bitki örtüsü veya insan yapımı binalarda dinlenirler. Gündüz saatlerinde bitki şekerleri, gübre yüzeylerinde veya hayvanlar üzerinde beslenirler.
(Calliphora vomitoria)
Mavi sinekler genellikle çöp etrafında gözlenirler. Evcil hayvan dışkısı ve ölü hayvanlar bu sinek için çekicidir ve bu şekilde hastalık taşıyıcısı olduğu bilinmektedir.
(Pollenia rudis)
Salkım sineği, genellikle evizinizin tavan ve duvar boşlukları gibi sessiz alanlarında bulunur. Kış uykusu için kış boyunca kalacakları sıcak yerler isterler.
Salkım sineklerini, güneşli kış günlerinde ışığa çekiliyor gibi bir pencere etrafında büyük bir grup halinde görebilirsiniz.
(Daddy long legs)
Bostan sineği insanlara bir zarar vermez. Yetişkinler ne beslenirler, ne sokarlar, ne de ısırırlar.
Nemli, yosunlu ormanlık alanlarda bulunurlar.
(Psychodidae)
Lağım sineği kanalizasyon yataklarında bulunurlar. Larvalar burada kanalizasyon pisliği organik maddeler ile beslenirler. Drenaj sineği, kanalizasyon sineği gibi birkaç farklı isimde bilinirler.
(Drosophila species)
Meyve sinekleri genellikle meyve bahçeleri, sebze alanları, bira fabrikaları ve barlardaki fermantasyon atıklarının etrafında bulunurlar.
(Family tabanidae)
At sineği hayvancılık sektörü ile ilgili zararlılardandır. Dişiler tarafından aralıksız ısırma saldırıları bazı hayvanlarda kilo verimi ile sonuçlanabilir.
Erkek at sinekleri ağırlıklı olarak polen ve bitki özlerinden beslenirler ve gündüz saatlerinde aktiflerdir.
At sineği sokması insanlar için çok acı verici olabilir. Deriyi delen böceklerin aksine, at sinekleri minyatür bıçaklar gibi işleyen ağız parçalarına sahiptir. Bu sinekler, ağız parçalarını makas gibi deriyi yaracak biçimde kullanırlar.
(Musca domestica)
Karasinekler hastalıkların başlıca taşıyıcısıdır ve evinizi veya işyerinizi istila edebilirler. Karasinekler için insan gıdası, hayvan gıdası, hayvan yemi, gıda atıkları ve hatta dışkılar dahil olmak üzere her türlü yiyecek çekicidir. Yetişkinler sineklerin görülmesi genellikle aktivitenin en yaygın belirtisidir ve potansiyel bir sorundur.
Karasinekler, yumurtadan hızla yetişkinliğe ulaşırlar. Çürüyen nemli sebzelerde, evcil hayvanlarda veya çöp kovalarında ürerler.
Yumurtalar 120-150 lik kümeler halinde bırakılır ve 8 saat – 3 gün arasında çatlar.
Karasinekler, iç alanda duvar, zemin veya tavanda bulunabilirler. Açık havada bitkiler, toprak, çitler, gübre yığınları ve çöp bidonlarında görülebilir.
Geceleri gıda kaynaklarına yakın yerlerde yerden 1,5 metreden 4,5 metreye mesafelerde dinlenmeyi tercih ederler.
(Chrysoperla carnea)
Seralar ve evde bitki yetiştiriciliğindeki solgun böceklerin önemli avcılarından biri sayılırlar.
Zarkanatlar, (diğerleri içinde) birden çok farklı tür fidan biti, örümcek maytı (özellikle kırmızı mayt), kirpik kanatlı, beyaz sinek, küçük tırtıl ve böcek larvaları ile de beslenebilirler.
Yetişkinler özellikle akşam ve gece aktif uçuculardır. Çırpınmalı uçuşları bu tür için karakteristik bir özelliktir.
Altıngözler yumurtalarını bırakmadan önce polen, nektar ve özsu ile beslenirler.
(Trialeurodes vaporariorum)
Beyaz sinekler bitkilerin özsuyunu emerek bitkilere zarar verebilir. Genç yapraklar üzerinde bulunurlar ve yurmutalarını bu seviyede bırakırlar. Pupa ve gelişmekte olan yetişkinler en düşük kanat seviyesinde yer almaktadır.
(Thaumatomyia notata)
Sarı sürü sinekleri kışı geçirmek üzere sonbaharda özellikle evlerin çatı boşluklarında çok sayıda bulunabilir.